måndag 31 mars 2014

Rofans vardagsbröd

Matlagare: Ann-Sofie

Blanda först :
2 dl grovt rågmjöl
1 dl hela linfrön
1 dl havre- eller vetekli
1-2 dl solrosfrön
2 råkade tsk salt
5 dl kokhett vatten

Blanda i en bunke och låt stå i 1-2 timmar

Sedan:
1/2 paket jäst
2 dl ljummet vatten
9-10 dl vetemjöl

På brödet:
Ägg
Sesamfrön

Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda i bunken. Tillsätt mjöl och blanda ihop i en assistent.
Jäs 1 timme
Knåda igenom deg och forma ett stort bröd. Lägg på plåt och jäs ca 30 min

Pensla deg med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
Grädda först i 250 gr i 15 min. Sänk värmen till 150 gr och grädda i ytterligare 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar