onsdag 12 maj 2010

Bulgogi med currystekt ananas



Matlagare: Fredrik


Ingredienser
  • 400 g lövbiff
  • 1 förpackning frysta haricots verts (250 g)
  • 3 dl jasminris
  • 1/2 dl färsk ananas
  • 1/2-1 tsk curry

Marinad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl japansk soja (Fredrik tog vanlig kinesisk soja)
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2-1 tsk sambal oelek
  • olivolja
  • nymalen svartpeppar
mango chutney att äta till

Gör så här
  1. Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor.

  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1/2 dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.

  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  4. Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.

  5. Hetta upp 1 msk olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Spä ev med vatten. Servera genast med riset, currystekt ananas och mango chutney.

1 kommentar:

  1. Jättegott tycker Ann-Sofie. Viktor - ok, men åt ingen ananas.

    SvaraRadera