Matlagare: Fredrik
Ingredienser
- 400 g lövbiff
- 1 förpackning frysta haricots verts (250 g)
- 3 dl jasminris
- 1/2 dl färsk ananas
- 1/2-1 tsk curry
Marinad
- 2 vitlöksklyftor
- 3/4 dl japansk soja (Fredrik tog vanlig kinesisk soja)
- 1 msk sesamfrön
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- olivolja
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skär eller klipp lövbiffen i bitar eller strimlor.
- Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med soja, sesamfrön, sambal oelek, 1 krm svartpeppar och 1/2 dl olja i en plastpåse eller skål. Lägg ner köttet i marinaden och låt det ligga medan riset kokar eller gärna längre tid.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär ananasen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och "skalet" på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg åt sidan.
- Hetta upp 1 msk olja i en stek- eller wokpanna. Ta upp köttet från marinaden och stek ca 2 minuter. Spä ev med vatten. Servera genast med riset, currystekt ananas och mango chutney.
Jättegott tycker Ann-Sofie. Viktor - ok, men åt ingen ananas.
SvaraRadera